Deze activiteiten mogen niet missen op jeugdkamp!

Hallo, mijn naam is Merel. Welkom op mijn blog, waar ik schrijf over mijn ervaringen in het werken in kinderonderwijs. Mijn passie voor lesgeven en dan specifiek voor kinderen realizeerde ik al vroeg. In mijn huis verzorgde mijn moeder namelijk pleegkinderen. Toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt waarbij ik ouder was dan de meeste jongeren die bij ons verbleven, begon ik ze uit te leggen wat ik allemaal wel niet had geleerd op school. Het voelde goed en het lesgeven fascineerde me. Vanzelfsprekend volgde ik hier later ook een studie voor wat mij eindelijk bracht tot mijn huidige werk: onderwijzeres in het basisonderwijs. Lees hier over mijn ervaringen en over allerelei handige tips en adviezen.

Deze activiteiten mogen niet missen op jeugdkamp!

16 december 2021
 Categorieën: Kinderopvoeding, Blog


Ga je binnenkort voor het eerst op jeugdkamp, bijvoorbeeld Summercamp (Engels voor bengels), of ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een kamp voor de jeugd? Dan is het goed om te weten welke activiteiten je zeker kunt verwachten en welke activiteiten je als kampleider zeker op het programma moet zetten. In dit blogartikel lees je over alle activiteiten die niet mogen missen op een kamp voor de jeugd. Zo maak je ieder kamp tot een succes!

Spelletjes voor de introductiedag
De eerste dag van het kamp kan best spannend zijn. De jeugd leert elkaar net kennen en het groepsgevoel moet nog groeien. Om het kamp direct goed te laten starten, zijn spelletjes leuk om te doen. Je kunt via de spellen elkaar beter leren kennen. Dit kunnen eenvoudige naamspelletjes zijn, om de namen beter te leren kennen, maar ook grappige spellen waarbij iedereen gênante anekdotes moet vertellen. Zo kun je het ijs breken en zit de sfeer er vanaf de eerste dag goed in.

Een kampvuur met gitaarmuziek
Denk jij aan een zomerkamp? Dan denk je al gauw aan die heerlijke lange avonden bij het kampvuur. Voor jongeren is zo'n avond natuurlijk fantastisch. Deze avond mag daarom niet ontbreken tijdens een kamp. Verzamel in de middag met z'n allen droog hout en steek het 's avonds aan. Het is natuurlijk perfect wanneer iemand gitaar kan spelen. Zo kun je de hele avond bij het kampvuur de echte kampklassiekers zingen. Vergeet ook niet om marshmallows mee te nemen om te roosteren boven het vuur.

De bonte avond
Eigenlijk kan geen enkel kamp voorbij gaan, zonder dat er een bonte avond wordt georganiseerd. Veelal gebeurt dit de laatste avond van het kamp. De jeugd mag verkleed komen, er is muziek en er kunnen acts worden opgevoerd. De kinderen kunnen tijdens het kamp samen toneelstukjes bedenken om op te voeren, liedjes leren of andere leuke acts bedenken om zelf op te voeren tijdens de bonte avond. Tijdens deze laatste avond van het kamp is het groot feest. Je kunt ook altijd al kleding voor de bonte avond op de inpaklijst zetten. Dit kan natuurlijk ook goed een themafeest worden.

Jeugdkamp is echt iets om naar uit te kijken, zowel voor de jongeren die op kamp gaan als de kampleiders. Het zijn bijzondere weken waar jongeren unieke ervaringen opdoen, nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven kunnen maken. Organiseer je voor het eerst een jongerenkamp? Dan mogen de bovenstaande activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Deze typische kampactiviteiten maken een kamp tot wat het is.

Over ons
Lerares Merel over kinderen en onderwijs

Hallo, mijn naam is Merel. Welkom op mijn blog, waar ik schrijf over mijn ervaringen in het werken in kinderonderwijs. Mijn passie voor lesgeven en dan specifiek voor kinderen realizeerde ik al vroeg. In mijn huis verzorgde mijn moeder namelijk pleegkinderen. Toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt waarbij ik ouder was dan de meeste jongeren die bij ons verbleven, begon ik ze uit te leggen wat ik allemaal wel niet had geleerd op school. Het voelde goed en het lesgeven fascineerde me. Vanzelfsprekend volgde ik hier later ook een studie voor wat mij eindelijk bracht tot mijn huidige werk: onderwijzeres in het basisonderwijs. Lees hier over mijn ervaringen en over allerelei handige tips en adviezen.

Zoeken
Archief