Op zomerkamp Engels leren

Hallo, mijn naam is Merel. Welkom op mijn blog, waar ik schrijf over mijn ervaringen in het werken in kinderonderwijs. Mijn passie voor lesgeven en dan specifiek voor kinderen realizeerde ik al vroeg. In mijn huis verzorgde mijn moeder namelijk pleegkinderen. Toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt waarbij ik ouder was dan de meeste jongeren die bij ons verbleven, begon ik ze uit te leggen wat ik allemaal wel niet had geleerd op school. Het voelde goed en het lesgeven fascineerde me. Vanzelfsprekend volgde ik hier later ook een studie voor wat mij eindelijk bracht tot mijn huidige werk: onderwijzeres in het basisonderwijs. Lees hier over mijn ervaringen en over allerelei handige tips en adviezen.

Op zomerkamp Engels leren

14 april 2017
 Categorie├źn: Kinderopvoeding, Blog


Why not?

Tijdens een zomerkamp Engels leren? Wat een goede combinatie! Redenen om voor een zomerkamp te kiezen zijn er genoeg: Stel je de situatie voor van een basisschool-of middelbare schoolkind met 6 of soms wel meer weken vakantie in de zomer. Jij moet die weken of in ieder geval een flink aantal van die weken opvullen met opvang voor je kind of kinderen. Alleen thuislaten is geen optie, dus laat je je gedachten gaan over een kamp.  Een andere situatie is dat je zelf geen mogelijkheid hebt om met je kind of kinderen op vakantie te gaan en je wilt je kind toch een fijne tijd geven. Of je hebt een zoon of dochter die nogal de neiging heeft zich terug te trekken en je gunt je kind de omgang met leeftijdsgenoten.


Wat is er mogelijk?

Zomerkampen zijn er in allerlei soorten en prijzen. Kampen in het binnenland zonder een bepaald thema zijn uiteraard goedkoper dan kampen in het buitenland waar het thema een dure sport is.Het moge duidelijk zijn dat een kamp uitgaande van een kerk of plaatselijke vereniging minder kost dan een duikkamp naar Curacao. Toch is er voor iedere portemonnee wel een goed kamp te vinden.


Waarom kiezen voor een zomerkamp Engels leren?

Tijdens de 'kampleeftijd', dus grofweg zo tussen de 6 en 18 jaar zijn kinderen er het meest ontvankelijk voor om een vreemde taal te leren. Engels is een taal waarvan de meeste kinderen al een ondergrondje hebben door de televisie en computer. Deze taal leren ze dus heel snel. Neem daarbij het gegeven dat ze op een kamp spelenderwijs een hele dag mee bezig zijn met het oefenen van het Engels en de taal dus nog sneller onder de knie krijgen.

Vaak worden deze kampen in een land georganiseerd waar de voertaal Engels is en wordt er dus direct in de praktijk geoefend als er boodschappen gedaan moeten worden of als er een uitje plaats vindt. Het feit dat Engels een wereldtaal is, is nog een goede reden om te kiezen voor een zomerkamp Engels leren. Op veel scholen wordt vaak toch pas begonnen in de bovenbouw van de basisschool met Engels leren en voor de verdere studie van je zoon of dochter is het goed kunnen lezen en verstaan van de Engelse taal een enorme voorsprong. Uiteraard wordt de ontspanning niet vergeten. Het is niet de hele dag Engels stampen. Er is tijdens zo'n kamp voldoende tijd voor leuke activiteiten en ook voor juist even helemaal niets doen. Verder mag je ervan uit gaan dat de begeleiding goed is en op de leeftijdsgroep is afgestemd met gekwalificeerd personeel. Kortom, voldoende redenen om voor een zomerkamp te kiezen en dit te combineren met het leren van Engels. Kijk bijvoorbeeld op Summercamp (Engels voor bengels)!

Over ons
Lerares Merel over kinderen en onderwijs

Hallo, mijn naam is Merel. Welkom op mijn blog, waar ik schrijf over mijn ervaringen in het werken in kinderonderwijs. Mijn passie voor lesgeven en dan specifiek voor kinderen realizeerde ik al vroeg. In mijn huis verzorgde mijn moeder namelijk pleegkinderen. Toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt waarbij ik ouder was dan de meeste jongeren die bij ons verbleven, begon ik ze uit te leggen wat ik allemaal wel niet had geleerd op school. Het voelde goed en het lesgeven fascineerde me. Vanzelfsprekend volgde ik hier later ook een studie voor wat mij eindelijk bracht tot mijn huidige werk: onderwijzeres in het basisonderwijs. Lees hier over mijn ervaringen en over allerelei handige tips en adviezen.

Zoeken
Archief